Curacao Brewing Company

Är man på resande fot eller semester så gäller det att finna de lokala små bryggerierna som många av dem gör fantastisk öl.
Nu när 1/3-del av Hopsan Brewing är på paradisön Curacao så insåg vi att det fanns en brewpub någonstans i huvudorten Willemstad. Ett alternativ till diskmedelsölen Presidente och Polar som serverades på krogar och resorter.

Vi kontaktade ägaren och bryggaren Rick innan och kollade om vi kunde få en rundtur. Väl framme så visade det sig att man var kort om personal så det kanske inte skulle funka idag, men efter en stund kom Rick ut i baren och visade oss glatt runt i lokalerna.

All utrustning är från Phsyco Brewing och specialbeställt för CBC’s behov. De brygger normalt 600 liter i stöten och har alltid 4 fasta varianter på tappen (Bohemien Lager, IPA, Brown Ale och en Witbier). På grund av att allting inkl jäst måste flygas in och kylkedjorna är svåra att hålla så använder de torrjäst. Ett stort kylrum för kaggarna och allt de tillverkas säljs enbart i deras egen pub (m.a.o ingen flaskning).

Imponerande var när Rick förklarade kraven på kylning. Han hade en riktigt fet värmeväxlare och frystank. Man måste ha i åtanke att temperaturen på Curacao väldigt sällan understiger 27-28 grader.

Vi provsmakade de 4 fast ölen samt 2 special-öl som var tillfälligt bryggda. Samtidigt som vi gick loss på en BBQ meny.

Som tack för rundvisningen lämnade vi över 2 smakprov från den svenska mikrobryggare som vi gillar. Dels en APA från Poppels och en Ale från Sigtuna Bryggeri.
Det var väldigt uppskattat då de inte hade smakat svensk öl tidigare.

Har ni vägarna förbi Curacao så är detta stället väl värt ett besök!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *