Hops’an Brewing är ett sällskap skapat av 6 vänner i deras strävan att brygga hantverksmässigt öl som smakar bättre än kommersiella alternativ.

Lärdomar och social samvaro som berikar, skratt som förlänger livet.

 

Historien börjar med 2 medlemmars resor runt i Europa där vi fann öl som smakade bättre än allt annat vi tidigare smakat. Upplysningens tid var här och detta pådyvlades våra partners. Parallellt hade samma intresse funnits hos ytterligare 2 vänner. Nu var vi 6 vänner med ett gemensamt intresse och sällskapet var bildat.

Besök på bryggerier, brygg-pubar och en bryggkurs hos vännerna på Monk’s Café. Förkovran i litteratur och på forum samt inköp av första utrustningen.

Hops’an Brewing’s första egenskapade öl var fött!

Hops’an Brewing består av:
Magnus och Therese Forsling
Joakim och Jenny Billing
Mikael Sabel och Gunnel Wiksell

 

Hopsan logo kopia

 

Magnus
Magnus tar en paus i det hårda arbetet. När passar en Hops’an bäst – Hvergang!
Gunnel
Inga kvalitetsfel undgår Gunnels kvalitetstränade öga
Micke
Vår processexpert Micke är inte bara en hårding. Här visar han hur mäskning går till (på lilla Braumeistern).
Jenny
Ölprovning kräver goda smaklökar. Jenny med sin bas i matlagning har bra näsa för sublima smaker
Jocke
Jocke provar den färdiga produkten. Ett viktigt och tröttande arbete…..
Therese
Therese med refraktometern kollar OG efter koket. Inget lämnas till slumpen.

 


“Sometimes when I reflect back on all the beer I drink I feel ashamed
– Then I look into the glass and think about the workers in the brewery and all of their hopes and dreams. If I didn’t drink this beer, they might be out of work and their dreams would be shattered. Then I say to myself, ‘It is better that I drink this beer and let their dreams come true than be selfish and worry about my liver.”

-Jack Handy


Ordet öl kommer från äldre fornsvensk tid. Fornsvenskans öl betydde öl, dryckeslag, gästabud.
Det är ett gemensamt germanskt ord, eventuellt besläktat med latinets alumen som betyder ’alun’. I den fornnordiska mytologin kallades gudarnas dryck för bior och människornas dryck kallades för alu. Från alu kommer orden öl och ale.
Tyskans Bier, engelskans beer, franskans bière, med flera kommer av latinets bibere ‘dricka’. Ordet bärs kommer av bärjersöl ‘bäjerskt, bayerskt öl’.

Källa: Wikipedia

 1. Isac Ahlgren

  Hej!

  Jag hoppas att allt går bra med er verksamhet, en mycket uppskattad sådan. Jag ska hålla mig kort, mitt namn är Isac Ahlgren och jag driver Intelligence Art som är en designstudio som hjälper företag att bli unikare via färg och form. 

  Jag erbjuder ett brett utbud av tjänster för att förstärka och utveckla ert varumärke. Det kan innefatta skapandet av en grafisk identitet som integreras med ert befintliga varumärke, inklusive skyltar, foldrar, förpackningar och trycksaker. Dessutom kan jag hjälpa er att skapa tydliga och informativa format för era sociala nätverk som kan förbättra er kundkännedom.

  Om ni önskar att starta ett projektet nu eller i framtiden, kan jag skapa något unikt och skräddarsytt som passar era behov perfekt. Er tillfredsställelse är min högsta prioritet, och jag ser fram emot att samarbeta med er för att utveckla något unikt tillsammans.

  Hoppas att detta mejl väcker er nyfikenhet. Det är bara att höra av er om ni är intresserade, så kan vi gå vidare i enlighet med era önskemål, via mejl, telefon eller ett möte – det som passar er bäst funkar för mig.

  Tack för att ni har mig i åtanke, hoppas att vi hörs!

  Med vänliga hälsningar,
  Isac Ahlgren

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *