Snakehead IPA klon

posted in: Bryggningar | 3

Denna månad blir det bara en bryggning, en favorit i repris dvs Uppsala Brygghus Snakehead IPA, detta recept fick vi från bryggaren så att vi kunde ha en tävling bland vår medlemmar för att se vem som kunde komma närmast originalet, domare var naturligtvis bryggaren på Uppsala Brygghus. Vår öl kom på en hedrande andra plats i denna tävling.

Ingen vattenbehandling då originalet från Uppsala Brygghus använder sig av samma vattenkälla som vi gör och de behandlar inte sitt vatten.

Tyvärr gick det inte att få tag på original jästen Vermont Ale från Yeast Bay då denna var slut hos alla butiker. Använde istället torrjästen New England från Lallemand och torrjästen US-05 från Fermentis med okej resultat.

3 Responses

  1. Henrik

    Hej!
    Letar efter receptet på Snakehead ipa med ljus o lykta. Går det att få tag på?
    Vänligen, Henrik

  2. Micke

    Som Henrik så letar jag efter receptet på snakhead ipa ! Finns det att få tag på ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *