Besök på Poppels bryggeri i Jonsered

Vilken härlig känsla att se hur Poppels bryggeri har utvecklats. Deras nya lokaler i Jonsereds gamla anrika fabriker ger en inraming till hantverksbryggningen som slår det mesta.

Vi fick möjligheten att se bryggeriet innifrån men guidad hjälp av deras duktiga bryggare. Innan vi drog igång så pratade Mats Wahlström, deras VD, några ord om hur det hela startade och drog lite anekdoter från deras tidiga historia. Sedan tog bryggmästare Daniel Granath över och gav oss en ordentlig dos av Poppels ways-of-working och hur han såg på framtiden.

Hela visningen leddes av community leader Sara Silow, sannolikt ett av Poppels smaraste värvningar, trevligare person får man ju leta efter. Tillgäglig, informativ och glädjespridande.

Det som var riktigt intressant var att man känner igen sig som hembryggare. Det hela är bara uppskalat en nivå (eller två). Det är verkligen ett hantverk fortfarande trots att batchern nu uppskalade. Sedan var lokalen snygg, ren och med sin historik väldigt tilltalande. Synd att vi har några mil till Jonsered, annars hade vi varit stammisar på deras bryggeri-restaurang “Poppels Öl & Mat”