English Country Bitter

posted in: Bryggningar | 0

English Country Bitter, semester i Frösakull, då kommer Hops´an original teamet på besök (Jenny, Jocke, Tessan och Magnus) till Gunnel och mig och för att brygga en god öl och umgås. Eftersom vi inte har samma möjligheter till temperatur reglering i Frösakull så fick det bli en engelsk ale. Ölen fick stå i jäskärlet ett par extra veckor då vi åkte hem innan jäsningen var färdig, de extra veckorna resulterade i en FG på 1.010 vilket är enligt plan. En pale ale som serveras från fat kallas för bitter, trots att smaken inte behöver vara så besk som namnet antyder. Ibland är bitter mörkare och svagare än engelsk pale ale, men inte alltid. Ölen har en humlekaraktär som ger aromer av citrus, fläder och tropisk frukt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *