Rabarber Saison

posted in: Bryggningar | 0

Rabarber Saison, Recept baserat på  tidigare bryggd Olivia saison samt recept i boken Kreativ ölbryggning, har reducerat mängden rabarber till 1,6 kilo (från 10 kilo enligt original recept) bibehåller dock mängden akacia honung. Rabarbern tärnas och läggs i frysen, tas fram ca 5 timmar innan den tillsätts i jäskärlet,  rabarbern läggs i blöt i starsan ca 10 minuter innan den tillsätts i jäskärlet. Ölen jäste ut normalt men tyvärr smakade ölen som en äkta suröl (!) och inte blev det bättre av att jag gjorde en ”Coldcrush” där ca 7 liter frös till is och inte kom med till kolsyresättningen. Testade ett par glas men den gick bara inte att dricka så det fick bli att ”vaska” den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *