Almost Irish

posted in: Bryggningar | 0

Almost Irish, första bryggning denna månad blev en av Magnus favoriter, Almost Irish. Fick en låg SG och det berodde till stor del på  att malningen inte var optimal, en hel del hela korn efter malning, valde att inte mala om då det innebär att det kan bli för finmalet och att det kommer att bli för mycket små partiklar i vörten. Dags att köpa en ny kvarn, bara att beställa !!!  Vid rengöring av utrustningen fanns nästan inga småpartiklar vilket också tyder på att malningen inte föll väl ut. Trotts ett lågt FG (för den här typen av öl, 1.010) blev ABV endast 5,6 %. Ölen fick en igen fin rödbrun färg med rostad maltkaraktär och inslag av kola och sirap. Beskan är måttlig och humlearomerna är något nedtonade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *