Broken Arms

posted in: Bryggningar | 0

Julmånaden innebar bryggning i kylan men vad gör väll det när man brygger två favoriter i repris och en helt ny öl.

December månad blev också månaden då jag använde den nyinköpta digitala Ph mätaren för första gången. Ph värdet vi start av bryggningarna varierade mellan 8,2 och 9,1(!), trots kompensation för variationen i starten hamnade det slutgiltiga Ph värdet före koket på mellan 5,7 till 5,9. Kommer att under januari och februari att jobba mer med att få ner PH värdet till det optimala på 5,2.

Broken Arms, fösta bryggningen innebar ”Back to Basic” då jag kopierade ett av det första recepten vi gjorde 2014. Bryggningen innehåller flera raster och tar därför lite extra tid men utöver detta var det inga problem. Siktade på en OG på 1.060, nådde inte riktigt fram då de blev 1.058. kompenserade detta med att FG blev låga 1.006, mätt ABV på 6,8 %, två procentenheter högre än beräknat värde. Den bärnstens färgade ölen har en tydlig arom av karamell, citrus, grapefrukt och lite tropiska frukter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *