Black IPA

posted in: Bryggningar | 0

Black IPA, andra bryggningen testade jag inte bara en ny öl utan även att göra en flameout (efter kokningen kyldes vörten ner till 70 grader innan ytterligare humle tillsätts, väntade 30 minuter (under tiden kyldes vörten ytterligare ca 15 grader). och torrhumling (efter en veckas jäsning tillsättas humle i jäskärlet, humlen får ligga i under max 4 dagar) för att maximera arom och smak i ölen. Också denna öl jäste ut bättre än väntat så här har vi en IPA med en ABV på 8,2 %. Ölen blev väldigt mörk, inte svart snarare en blandning mellan svart och mörkbrunt. All ”extra” humle ger en tydlig beska och arom, en relativt stor, blommig humlekaraktär med inslag som tropiska frukter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *