Dark Side of Munich

posted in: Bryggningar | 0

Brygger en mörk lager innan vi drar till vårt sommarhus, inga problem med bryggningen snarare tvärt om.

Alla planerade mätvärden under processen ”träffades”. En liten negativ nyhet var att jäs kammaren inte klarar av att gå ner under 4 grader om det är för varmt i förrådet där den står, nu är detta inte ett stort problem då 4 grader är ok för en så kalla ”coldcrush”.

Då en lager skall lagras kommer denna öl att flyttas ölen över till ett coneliusfat där den kolsyras och får lagras i minst 3 månader för att se om den mognar annorlunda än annan producerad öl. Provade denna öl i oktober och jag är faktiskt stolt över resultatet, en av det bättre lagerölen jag har gjort. Kristall klar med en härlig mörkbrun/röd färg, bra skum och perfekt kolsyra, till det kommer den smak jag förväntade mig av denna typ av öl dvs Humle smak och beska på medelnivå samt en malt smak på medelnivå med lite rostade toner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *