Import av svenska ölstilar till Beersmith

posted in: Utrustning och ingredienser | 2

Eftersom vi tänkte tävla med 2-3 öl i årets SM i hembryggning så är det bra att ha typdefinitionerna uppdaterade i Beersmith. Det fungerar vanligtvis smärtfritt men denna gången blev något fel. Rättare sagt, det finns en funktionalitet i Beersmith där man sparar tillbaka sina värden till XML-filen. Funkar kanon om man är amerikan och kör med färgvärden i SRM.

För oss svenskar (europeer) blir det dock ett problem då våra värden är i EBC. Spara vi tillbaka dessa värden så har vi hux-flux fått SRM värden i filen uppdaterade med våra högre EBC värden. Om du undrar varför dina färgvärden är kaputt i Beersmith så kanske du råkat ut för detta missöde. Lade upp hela förklaringen på Beersmiths forum här.

 

2 Responses

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *