London Pride i våra hjärtan

posted in: Bryggningar | 0

Det finns dom där ögonblicken då man testat ett helt gäng skumma och konstiga IPA:or och bara vill skrika: GE MIG EN VANLIG HEDERLIG ÖL!

När det händer landar man ofta med en engelsk ale. Bland alla ales som finns så måste man någonstans erkänna att Fuller’s vet hur man brygger dem. Deras ESB är alltid uppskattad och London Pride är en törstsläckare av rang. Vi kunde inte motstå att försöka oss på en klon på denna ädla dryck.

Receptet bygger på ett inlägg om London Pride upphittat på nätet där Fuller’s vd John Keeling bl.a pratar om hur London Pride tillverkas och vad den innehåller.
I original receptet används en smaksättande humle (15 minuter kvar av koket) vid naman Northdown som vi inte fick tag i på, denna ersattes av Challanger, volymen uppräknad för att nå samma alfasyra

På Uppsala Hembryggareförening’s vårpub fick denna öl toppen betyg av alla som smakade den. En av medlemmarna som brygger mycket engelsk öl ville inte bara ha sett smakprov utan ville ha ölen som middagsöl vilket han förstås fick. Enda förändringen som föreslogs var att ha lite mer kolsyra i ölen för att få till en exakt kopia.

Första batchen är redan uppdrucken. För några veckor sedan bryggde vi en uppskalad version som idag gick på fat (och några flaskor som skall användas som presenter).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *