Året som gått – 2018

Ytterliggare ett bra bryggarår har kommit till sin ända. Vi samlade ihop totalt 24 bryggningar, där igen Hopsan Brewing East stod för merparten. Som vän av ording så kanske vi skall förklara att East (Micke) brygger på en BM20 och West (Magnus) på en BM50. Med andra ord är antalet bryggningar inte samma sak som antalet bryggda liter. Men nu var också 2018 året då vi skaffade en ”half-pipe” till BM50 så nu kan vi även köra mindre batcher i West.

Under året så har vi byggt ett helt nytt bryggrum runt BM50. Resultatet blev riktigt lyckat vilket man kan läsa mer om här. En riktig ”brew cave” där man kan brygga, softa och ta en bira.

Flera lyckade bryggningar där favorit i repris Almost Irish, en red ale, bryggdes 2 gånger. Jarlens Pils, en tysk Pils, där vi fick till smaken riktigt bra trots att vi använde California Common-jäst och jäste i rumstemperatur. Sedan flera bryggningar av Belgisk öl under hösten som alla skall delta och drickas på Uppsalas Belgoträff.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *