London Pride

posted in: Bryggningar | 0

London Pride, innan semestern bestämde vi oss för att brygga en av de öl vi såg tillverkades hos Fullers då vi besöket fabriken i Chiswick tillsammans med Carin och Göran. Receptet bygger på ett recept hittat på nätet där Fullers vd John Keeling bl.a pratar om hur London Pride tillverkas och vad den innehåller. I original receptet används en smaksättande humle vid namn Northdown som vi inte fick tag i på, denna ersattes av Challanger, voly

men uppräknad för att nå samma alfasyra. Mycket bra utjäsning gav en ABV 5,5 %. Tog med denna öl tillsammans med ytterligare 2 öl till hembryggare föreningens (UHBF) sommar möte och en av det riktigt initierade bryggarna gav denna öl ett toppbetyg, marginellt mer kolsyra så hade detta varit en”äkta” London Pride.

Summer Collection -17 (Fläder)

posted in: Bryggningar | 0

Summer Collection -17 (Fläder), sommar samlingen avslutades med ytterligare en Saison som vi smaksatte med fläder plockat i Frösakull.För att få till en riktigt god fläderöl tillsattes 1,2 lite flädersaft i slutet på koket. I och med att det var färdig saft som tillsattes så tillsattes också en hel del socker vilket gav en ABV på 6,3%.

Ölen fick en, blommig, fruktig smak med tydlig karaktär av fläder, lite inslag av gröna äpplen och citrus.

Summer Collection -17 (Gurka)

posted in: Bryggningar | 0

Summer Collection -17 (Gurka), fortsatte sommar samlingen med en riktig chansning, en saison med smak av gurka. Tärnad gurka doppades i Starsan under ca 20 minuter innan del hälls i jäskärlet när det gått 7 dagar. På UHBF vårpuben fick denna öl extremt bra utlåtanden av de som smakade den, en fantastiks smak som ingen tidigare hade smakat. De flaskor som vi tog med gick åt på en gång, rycktes spred sig och fler medlemmar kom och frågade om det var vi som gjort ”gurkölen” och undrade om det fanns mer så de också kunde få smaka på. Något sämre utbyte, normal utjäsning gav en lite alkoholsvagare öl vilket förmodligen vad bara positivt med tanke på alla positiva kommentarer. Många hade svårt att tala om vad ölen smakade, men efter att de blivit upplysta om att det var gurka sa många att det kände igen smaken från konferenser och hotellfrukostar där det ganska ofta serveras vatten med ett antal gurkskivor i.