London Pride

posted in: Bryggningar | 0

London Pride, innan semestern bestämde vi oss för att brygga en av de öl vi såg tillverkades hos Fullers då vi besöket fabriken i Chiswick tillsammans med Carin och Göran. Receptet bygger på ett recept hittat på nätet där Fullers vd John Keeling bl.a pratar om hur London Pride tillverkas och vad den innehåller. I original receptet används en smaksättande humle vid namn Northdown som vi inte fick tag i på, denna ersattes av Challanger, voly

men uppräknad för att nå samma alfasyra. Mycket bra utjäsning gav en ABV 5,5 %. Tog med denna öl tillsammans med ytterligare 2 öl till hembryggare föreningens (UHBF) sommar möte och en av det riktigt initierade bryggarna gav denna öl ett toppbetyg, marginellt mer kolsyra så hade detta varit en”äkta” London Pride.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *