Palindrom öl,  API – IPA

posted in: Bryggningar | 0

Palindrom öl,  API – IPA, den andra bryggningen (en garage IPA) blev en riktigt QA (quality assurance) test då hela Fresenius Kabi QA avdelning var med och bryggde. Alla steg i bryggprocessen fick förklaras och all dokumentation kontrollerades (in i minsta detalj) om och om igen. Bryggningen gick utan några som helst problem och all dokumentation godkändes. Avdelningen kom fram till att ölen skulle heta Palindrom öl,  API – IPA då anledningen heter API och palindromet på detta är IPA. Lågt OG men mycket bra utjäsning gav en ABV på 6,6 %. Ölen är baserad på en tidigare brygd IPA där jag rensade lite i humlekorgen, färgen är gyllengul till bärnstensfärgad, innehåller en blommig humledoft med arom av citrus och tropisk frukt. Ölen har en balanserande maltighet, med en torr, besk och lätt maltkropp. Använda humlesorterna ska ge toner av citrus och tropisk frukt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *