Kwak

posted in: Bryggningar | 0

Kwak, tittade på bilder från tiden då jag jobbade i Belgien och kom att tänka då på att vi där och då drack en riktigt god öl vid namnet Kwak, undrade om det fanns en klon på denna öl i BeerSmith´s receptbank? jodå, där fanns den. Kopierade receptet och justerade koktid samt när beskgivande humle tillsätts, justera mängden humle för att uppnå samma IBU. När de nya medlemmarna i Hop´san Brewing, Carin och Göran kom på besök var det dags att brygga denna belgare. Bra utjäsning resulterade i ett ABV på 7,5 %. Denna belgiska blond ale har den inte den typiska bedövande kryddigheten som förknippas med många starka belgoöl den har en stor aromatisk doft som för tanken till rågbröd med inslag av torkad frukt. Fyllig och fruktig smak med en bra balans mellan sötma och beska.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *