Året som gått – 2017

Året blev rekord i antal bryggningar, total 30st. Framförallt Micke med Hopsan Brewing East körde hårt och hade många ”expriment”-bryggningar. Vi började för första gångerna ordentligt att justera vattenprofiler för att finslipa smakerna.

Micke körde i år igen flera smaksatta Saison’s där speciellt en stod ut kallad Summer Collection – Gurka. Låter ju märkligt men blev riktigt, riktigt god. Svalkande sommaröl med en klar smak av färsk grön gurka. En annan bryggning som resulterade i ett trevligt resultat var första försöket att brygga Kwak, en öl som vi ofta drack när vi jobbade i Belgien.

V gav oss också på att klona London Pride. Bägge blev klart lika originalet utan att någon var perfekt. I sammanhanget kan nämnas att vi gjorde flera blindtester mellan vår och originalet. Oftast kunde de ölkunning deltagarna sätta vilket som var originalet men tyckte samtidigt att vår var godare. Sånt värmer ett bryggar-hjärta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *