Märtzen till Oktoberfesten

posted in: Bryggningar | 0

Är hemma i Uppsala ett par dagar och då finner man ju lite tid för att brygga, denna gång blir det en oktoberfest baserat på ett recept som jag hittade i tidningen Craft Beer and Brewing. En märzen är ju en typ av lager så här gäller samma bryggförfarande som på den mörka lagern från juni. Alla värden enligt plan och jäsningen perfekt i jäs kammaren. Då denna öl också skall lagras ett antal månader provade vi den tillsammans med den mörka lagers, samma resultat. Kristall klar med en härlig mörk bärnstens / koppar färg, bra skum och perfekt kolsyra, till det kommer den smak jag förväntade mig av denna typ av öl dvs en brödig på gränsen till gräddig maltsmak med låga nivåer av humle smak och beska. Det finns även en lite karamelltoner samt ytterst lite av rostade toner i denna öl.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *