Preppar för Belgoträffen 2024

posted in: Bryggningar | 0

Så var det dags att börja förberedelserna för 2024 års Belgoträff (i Uppsala), först ut blir Gunnels Berry Boost som är en saison med svarta vinbär. Bryggningen gick väll sisådär då vi förmodligen krossade malten lite för dåligt och fick ett lite sämre utbyte an vad som var tänkt. Nu gör inte detta så mycket då svartavinbär samt jäst Saccharomyces “Bruxellensis” Trois tillsattes efter en vecka i jäs kammaren, efter ytterligare en vecka ställs jäskärlet i tvättstugan för mognad i 4 veckor innan flytt till fat och kolsyrning.

Ut som nummer två var Mikaels Belgiska Wit (veteöl) samma resultat som med Gunnels öl dvs kom inte upp i de förväntade värdena för OG, beslutade att inte tillsätta malt extrakt då denna öl skall vara mellan 4,8 – 5,3 % vilket denna öl kommer att hamna inom. I skrivande stund jäser denna öl fortfarande så jag får återkomma med resultat beskrivning.

Bifogar receptet på Gunnels Berry Boost Saison:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *